گیم فیکشن چیست؟
ممکن است تا به حال چنین اسمی به گوشتان توسط دوست و آشنا رسیده باشد اما معنای دقیق آن را ندانید...
گیم فیکشن ((Gamifiction و یا همان بازی پردازی، به زبان ساده به انجام دادن کار های روزمره و مختلفی گفته می شود، با یک تفاوت!
آن هم این که این کار ها طوری انجام می شوند که گویا یک بازی است؛ یعنی یک کاری که بازی نیست را طوری برای خود بازسازی و پردازش کنید که شکل و جلوهی بازی را به خود بگیرد.
اما چرا باید یک نفر همچین کاری را انجام دهد و به چه منظور است؟!
هدف بازی پردازی در چیست؟
اصلی ترین مهم ترین موضوع برای هر کار و هر چیزی {هدف آن موضوع} است.
هدف گیم فیکشن نیز در لذت بردن بیشتر شخص از یادگیری و به وجود آوردن مشارکت می باشد.
بازی پردازی می تواند دسترسی به یک محیط آموزشی رایگان و یا کم هزینه تر را برای مخاطب خود ارائه دهد، خستگی و بی حوصلگی که ناشی از آموزش هایی با شیوهی خشک و افراطی است را از بین ببرد و شوق و اشتیاق یادگیری را جایگزین کند.
به عنوان مثال، اپلیکیشن دولینگو (Doulingo) را در نظر بگیرید که چگونه همزمان با آموزش یک تفریح را برای شما مهیا می کند!
کاربرد های دیگر بازی پردازی
-بهبود در کسب و کار:
یکی از کاربرد هایی که گیم فیکشن دارد، بهبود یابی روند کسب و کار است؛ بازی پردازی می تواند موجب بالاتر رفتن درصد مشتریان، بازدهی سریع و بالا و سود آوری بیشتر شود.
-سود دو طرفه:
بازی پردازی شرایطی را مهیا می سازد که در آن هم مخاطب نیاز های انسانی و آموزشی و تفریحی خویش را تامین می کند و هم صاحب کسب و کار به هدف نهایی و نتیجهی دلخواه خود می رسد.
-صرفه جویی در زمان:
امروزه روش های موجود برای کسب در آمد بسیار متنوع و گسترده هستند؛ اما برخی از این روش ها نه تنها نیاز به سرمایهی کلان دارند بلکه زمان و انرژی زیادی را نیز باید به پای آن ها بگذارید.
گیم فیکشن می تواند صرفه جویی در زمان و سرمایهی شما باشد، چرا که نه محدودیت زمانی دارد و نه شرایط را برای مخاطب خود به شکلی سختگیرانه در می آورد!
گیم فیکشن در فضای مجازی
تصور کنید به عنوان یک کاربر که در فضای مجازی فعالیت روزانه و گسترده دارد، چه چیز هایی می توانند مشوق شما باشند؟
مثلا در شبکهی اجتماعی همانند اینستاگرام، شما اگر بخواهید یک پیج کاری برای خود راه اندازی کنید، باید زمان بیشتری را در این شبکهی اجتماعی بگذرانید تا جذب فالوور کنید و به نتیجهی دلخواه خود برسید؛ در چنین شرایطی آن شبکهی اجتماعی نیز سود خود را می برد و اعتبار به دست می آورد...
بازی پردازی در بازاریابی و فروش
همانطور که کمی قبل تر گفتیم، سود دو طرفه جزوی از ترفند بازی پردازی می باشد، اما این بار می خواهیم کمی گسترده تر به این شاخه نگاه بیندازیم...
بگذارید اینطور برایتان بگوییم که در بازاریابی بازی پردازی، مشتری و مصرف کننده به دلایل مختلفی همچون: قرعه کشی، چالش ها، جایزه و...مدام ترغیب می شوند که از محصولات و یا برند شرکت مد نظر خود خرید کنند.
در همچین شرایطی است که گیم فیکشن می تواند در بازاریابی رونق قابل توجهی پیدا کند و باز هم یک سود دو طرفه را بسازد.
در واقع باید به این نکته اشاره نمود که ترفند گیم فیکشن در بخش بازار یابی بسیار مبحث گسترده و پیشرفتهای است...
ویژگی های یک گیم فیکشن حرفهای
بازی پردازی همانطور که خودتان نیز تا اینجا متوجه شدهاید، بسیار پر کاربرد و کمک کننده است؛ اما در کنار تمامی این ها تنها چیزی که یک گیم فیکشن حرفهای نیازمند است {خلاقیت} است!
هم اکنون می خواهیم به برخی از این ویژگی ها که شامل بازی پردازی درست حسابی است بپردازیم:
1-ایجاد تعادل در قسمت های مختلف بازی پردازی.
2-داشتن هدف برای به وجود آوردن یک گیم فیکشن.
3-ایجاد انگیزه و شوق در مخاطب.
4-در نظر گرفتن یک سیستم پاداش دهی برای مخاطب.
5-ساده و آسون بودن نوع گیم فیکشن برای مخاطب.
نا محدود بودن بازی پردازی
از دیگر دلایلی که می توان برای محبوبیت بازی پردازی و استفادهی گستردهی آن اشاره نمود، نا محدود بودن آن است...
کمی قبل تر به این اشاره کردیم که گیم فیکشن ها برای مخاطب و مصرف کننده های خود بدون محدودیت زمانی و حتی مکانی هستند؛ اما نکتهی اصلی ماجرا این است که برای تولید کننده نیز بدون محدودیت عمل می کنند!
بازی پردازی به هیچ عنوان مختص یک کمپانی خاص و یک فرد با یک شغل ثابت نیست؛ شما هر شغلی که داشته باشید و کسب و کارتان هر چیزی که باشد، تنها با استفاده از کمی هوش و خلاقیت، به راحتی می توانید گیم فیکشن خودتان را طراحی و راه اندازی کنید.
جمع بندی
ما امروز در این مقاله تلاش خویش را کردیم که یک مفهوم عینی و مشخص از بازی پردازی را برای شما ارائه دهیم.
گیم فیکشن ترفندی است بدون محدودیت و با هزینهی به صرفه، چه برای سرمایه گذار و چه برای مصرف کننده، که در آن از ویژگی های یک بازی استفاده می شود در صورتی که ماهیت آن کار (آموزش، کسب و کار و...) به بازی مرتبط نیست.
نویسنده: میویس.